::: PALING TERKINI :::

::: Arkib Blog :::

Wednesday, February 11, 2015

PEMBUKA MINDA : Pastikan Pemikiran Anda Tidak Terkeliru Akibat MUSLIHAT Tuntutan Penganut Kristian

Disalin dari blog AfterDark Writes!  Artikel asal dalam bahasa Inggeris ada disertakan dibahagian bawah.


::: Terjemahan :::

Jadi, saya bertemu dengan seseorang beberapa hari yang lalu. Dia datang ke pejabat saya untuk mendapatkan nasihat perundangan tetapi dalam perbualan biasa antara pelanggan-peguam isu-isu ini berbangkit.

Dia: "PAS kata orang-orang Kristian dan bukan-Islam mempunyai hak untuk mengatakan Tuhan mereka adalah Allah .."

Saya: "Betul .. Betul .. Betul" (gaya pengucapan dalam Upin dan Ipin)

Dia: "Apa yang awak maksudkan betul? Awak menyokong PAS?"

Saya: "Tidak"

Dia: "Awak tak kisah kalau bukan-Islam mengatakan Tuhan mereka Allah"

Saya: "Tiada masalah"

Dia: "Jadi awak OK dengan Allah dalam Bible?"

Saya: "TIDAK OK"

Dia keliru dengan jawapan saya sehingga saya merasakan saya perlu meletakkan pen dan memberinya kefahaman. Penjelasan mengambil 35 minit masa saya tanpa bayaran. Ia memualkan tetapi ianya perlu. Sama seperti artikel ini, ia keseluruhannya percuma tetapi saya memikirkan sebahagian daripada anda mungkin terpaksa berhadapan dengan hujah yang sama sama-ada cepat atau lambat.

Sekarang, cara saya melihatnya - mana-mana makhluk alam semesta ini sama ada manusia, haiwan, jin, syaitan, makhluk asing dan lain-lain boleh mengatakan bahawa Tuhan mereka adalah Allah. Tetapi sama ada kitab-kitab suci yang mereka anuti adalah kata-kata Allah atau tidak adalah suatu isu lain.

Sebagai contoh, orang-orang Kristian mengatakan bahawa Tuhan mereka adalah Allah. Saya okay dengannya. Tetapi jika mereka mengatakan bahawa bible yang mereka gunakan adalah kata-kata Allah maka saya TIDAK SETUJU dengannya. Mengapa? kerana bible yang mereka gunakan sekarang adalah palsu.

Anda perlu memahami perbezaan di antara kedua-dua isu.

Parti-parti pembangkang (terutamanya PKR dan DAP), puak liberal dan pihak media tertentu cuba untuk menggambarkan bahawa apa yang dipanggil "Islam Radikal" menghalang orang-orang Kristian dan bukan-Islam daripada keinginan menyembah "Allah" sebagai Tuhan mereka. Jadi menurut mereka, tidak bolehkah mereka juga menyembah "Allah"? Adakah "Allah" secara ekslusifnya Tuhan untuk orang Islam sahaja.

Isu ini hanya untuk mengaburi dan menipu majoriti rakyat Malaysia. Isu sebenar telah diputarbelitkan untuk mengelirukan orang-orang Islam sendiri.

Niat sebenar di sebalik semua yang mereka lakukan adalah cubaan mereka untuk mengatakan bahawa Alkitab adalah perkataan Allah. Itu sahaja. Ia adalah suatu MUSLIHAT yang mudah. Jika kami membenarkan mereka menggunakan nama "Allah" dalam Alkitab, maka mereka boleh mengatakan bahawa Alkitab adalah perkataan Allah, bahawa ajaran Alkitab adalah perintah dari Allah dan bahawa kisah "Tuhan" mereka dalam Alkitab adalah cerita tentang Allah.

Itulah perkara karut-marut sebenarnya yang selama-lamanya tidak boleh diterima.

Jadi mengapa ia tidak boleh diterima?

Baiklah untuk satu perkara, kekuasaan Allah seperti yang digambarkan oleh Al-Quran adalah tersangat hebat tetapi malang apabila dibandingkan dengan 'Tuhan' Kristian dalam Alkitab. Allah dalam Al-Quran TIADA HAD KekuasaanNya berbanding dengan 'Tuhan' yang digambarkan oleh Alkitab yang mempunyai hadnya tersendiri.

Sebagai contoh, didalam Al-Quran mengatakan apabila Allah berkehendak menciptakan bumi dan syurga semua Dia hanya katakan "JADI" (Al-Baqarah 117). Juga Allah dalam Al-Quran tidak merasa keletihan dan Amat Maha Mengetahui (Al-Baqarah 255).

Sebaliknya, 'Tuhan' dalam Alkitab telah keletihan dan terpaksa berehat selepas mewujudkan dunia (Genesis 2:2-3). 'Tuhan' dalam Genesis juga terpaksa membuat banyak arahan bagi menghasilkan kerja yang dilakukan. Jadi berbanding dengan Allah dalam Al-Quran yang hanya perlu mengatakan satu perkataan 'KUN', dalam Alkitab 'Tuhan' Kristian terpaksa mengatakan hal-hal seperti :

"Jadilah terang!",

"Jadilah antara bebentuk air",

"Hendaklah segala air yang di bawah langit bercantum",

"Kelihatankanlah tanah yang kering!",

"Jadilah tumbuhan bercambahan diseluruh muka bumi!",

"Jadilah lautan dipenuhi dengan hidupan, dan jadilah burung berterbangan di atas bumi di seluruh angkasa!",

"Hendaklah bumi menghasilkan setiap jenis kehidupan, anika jenis ternakan dan makhluk yang merayap dan setiap jenis haiwan yang melata dibumi!",

"Sebaiknyalah Kami jadikan manusia dalam bentuk Kami, untuk menjadi seperti Kami. Biarkan mereka menjadi tuan kepada ikan-ikan dilaut, burung-burung yang berterbangan, kepada ternakan, segala yang merayap di bumi, dan keatas bumi itu sendiri!"

Oooh, 'Tuhan' seperti yang digambarkan dalam Alkitab pasti perlu mengungkapkan banyak perkara untuk melakukan keinginannya.

Terdapat banyak perkara-perkara yang jelas membezakan kualiti dan kehebatan Allah mengikut Al-Quran dan 'Tuhan' seperti yang digambarkan dalam Alkitab. Satu lagi contoh yang baik adalah mengikut Al-Quran hanya ada satu Tuhan - Dia sahaja yang wajib disembah dan Dia tidak menjadi bapa sedangkan dalam agama Kristian terdapat konsep triniti - Tuhan, Anak dan Roh Kudus.

Saya rasa pada peringkat ini saya perlu memohon maaf kerana memperkecilkan Tuhan kristian. Dari sudut pandangan sekular saya tidak perlu berbuat demikian kerana secara terus terang saya benar-benar tidak peduli jika orang Kristian masih mahu menyembah Tuhan mereka yang memerlukan rehat pada hari ke-7 dan yang mempunyai Yesus sebagai anak. Tetapi semua yang saya katakan di sini adalah jelas Allah seperti yang tersebut dalam Al-Quran dan 'Tuhan' yang disebut dalam Alkitab BUKANLAH Tuhan yang sama dan Esa. Mengapa? Kerana keterangan Allah dalam Al-Quran dan Alkitab adalah berbeza. Ajaran tentang bagaimana untuk menyembah Allah dan perintah-perintahNya juga amat jelas berbeza. Tidak perlu untuk menerangkan lebih lanjut mengenai hal ini? Ia adalah satu perkara yang sudah diketahui umum.

Hakikat bahawa Allah seperti yang dinyatakan dalam Al-Quran dan Alkitab mempunyai ciri-ciri perbezaan membawa kepada soalan berikut yang perlu dijawab oleh orang-orang kristian jika mereka masih berkeras untuk menggunakan Allah di dalam kitab mereka :-

1. Jika Allah orang Islam dan Tuhan orang Kristian adalah sama tetapi terdapat dua kitab yang menerangkanNya berbeza, maka ia hanya bermakna bahawa salah satu dari dua kitab suci tersebut adalah palsu atau telah terpesong.

2. Jika salah satu kitab adalah palsu maka ia hanya membawa makna bahawa agama yang berpegang kepada kitab suci tersebut adalah palsu atau telah diselewengkan juga.

Jadi bagi saya, jika orang Kristian di Malaysia masih berkeras mahu menggunakan "Allah" dalam Alkitab, mereka perlu mengatakan kepada kami bahawa kitab suci yang mereka percayai adalah palsu. Adakah mereka berani untuk mengatakan bahawa Al Quran adalah palsu? Malah adakah mereka yang dipanggil Muslim Liberal yang menyokong penggunaan nama Allah dalam Bible Kristian berani untuk mengatakan bahawa Al Quran adalah palsu?

Saya tidak fikir mereka mempunyai keberanian atau keyakinan untuk mengatakannya. Mengapa? Hakikatnya permintaan untuk menggunakan nama Allah dalam Alkitab tidak bersandarkan kepada kepercayaan bahawa mereka melakukan sesuatu yang merupakan kebenaran dalam agama. Saya tidak fikir mereka mempunyai keyakinan bahawa Allah adalah Tuhan mereka. Mereka tidak akan dapat mencari hujah yang kukuh untuk menyokong tuntutan itu. Malah Vatican sebagai kuasa tertinggi didalam agama Kristian dan dipercayai memiliki salinan tertua Alkitab di dunia enggan mengakui Tuhan Islam 'Allah' sebagai identiti Tuhan mereka. Malah dalam Alkitab Ibrani nama Tuhan Kristian sebenarnya ialah "Yahweh" sebelum kemudiannya digambarkan sebagai "Elohim" dan kemudian "Jehovah".

Jadi itulah pendirian saya. Jika seorang Kristian atau Yahudi atau Hindu atau Illuminati datang kepada saya dan berkata "Tuhan saya adalah Allah" semestinya saya akan menjawab "Sudah tentu Tuhan kamu ialah Allah, itulah yang sepatutnya kamu sembah dalam hidup kamu". Tetapi jika dia kemudiannya berkata "Allah berkata demikian dalam Alkitab" atau "Allah berkata di dalam Taurat" atau apa sahaja, maka jawapan saya adalah "Tidak, itu bukan kata-kata Allah. Kata-kata Allah yang sebenarnya hanya terkandung dalam Al-Quran."

Keputusan oleh Mahkamah Agung Malaysia adalah betul apabila hakim tidak membenarkan gereja daripada mengedarkan majalah mereka 'The Herald Tribune'. Sesiapa pun akan mengatakan betul, semua bahan-bahan yang dicetak dalam The Herald Tribune sama ada dipetik atau hasil rujukan dari Alkitab. Oleh itu The Herald Tribune pada dasarnya cuba untuk mengatakan bahawa Allah mengatakan itu dan ini dalam Alkitab. Kita tidak boleh bersetuju dengannya kerana ianya bukan firman Allah. Dari segi sejarah dan seperti yang disahkan oleh Pope sendiri ia adalah kata-kata Tuhan mereka "Elohim". Oleh itu jika mereka benar-benar percaya kepada "Elohim", maka mereka wajib berpegang kepada nama asal Elohim sama-ada Yahweh, Jehovah atau apa-apa sahaja.

Sikap sebahagian daripada penganut kristian yang saya temui di internet menuntut untuk menggunakan nama Allah - pada pendapat saya - tidak logik sama sekali. Ada di antara mereka cuba berhujah bahawa "Allah" dalam Al-Quran dan "Elohim" dalam Alkitab lama adalah sama - hanya disebut secara berbeza oleh cerdik-pandai kristian terdahulu untuk menyesuaikannya dengan budaya yang berbeza. Ini adalah alasan yang terlalu dangkal kerana maksud saya, jika mereka benar-benar percaya kepada Tuhan mereka pertama sekali mengapa mereka mahu menukar nama Tuhan mereka? Dan dengan tanpa izinNya? Itu tidak masuk akal. Sebagai perbandingan, katakanlah nama ibu anda 'Faridah" dan anda mendakwa menyanjung beliau mengapa diatas muka bumi ini anda
katakan kepada rakan dari AS yang melawat anda "Yo nama mummy saya adalah Fareeda yo ..". Adakah anda berasa malu dengan namanya "Faridah" membuatkan anda menukarkannya kepada "Fareeda" semata-mata untuk membuatkannya kedengaran lebih moden dan mengikut arus perdana? Apakah jenis anak sekiranya anda melakukan penghinaan seperti ini !?

Hanya orang yang tidak tahu mengenang budi sahaja yang akan menukar nama sebenar ibu bapa mereka. Sebabnya sudah pasti kerana mereka berasa malu dengan orang tua dan keluarga mereka. Orang-orang kristian sentiasa mengatakan bahawa mereka adalah 'anak-anak Tuhan' tetapi mereka masih mahu menukar nama Tuhan mereka, adakah ini bermakna bahawa mereka malu mengaku 'Elohim' sebagai Tuhan mereka?

Terdapat juga beberapa orang Islam yang benar-benar menyokong kristian terhadap penggunaan nama Allah. Sama ada mereka benar-benar berniat baik atau bangang, sukar untuk dipastikan tetapi menurut sampah-sampah liberal ini kita perlu meliberalisasikan Islam untuk menyesuaikannya dengan dunia moden dan perubahan budaya. Oleh itu menurut mereka hukum-hakam (perintah-perintah agama) harus dilonggarkan untuk membuat Islam lebih menarik dan dapat diterima oleh seluruh dunia.

Oh tidak, mendengar puak liberal ini boleh membuatkan darah saya
mendidih. Maksud saya, jika idea itu datang dari orang-orang yang belum berapa mengenali Islam - sebagai contoh mereka yang baru memeluk Islam - ianya boleh difahami. Saya tahu tentang beberapa saudara di Eropah dan Amerika Syarikat yang hampir tidak mengamalkan hukum sepenuhnya di peringkat awal kehidupan baru mereka sebagai muslim (contohnya, sesetengah wanita yang bersolat dengan rambut mereka masih terkeluar) tetapi saudara-saudara baru ini sekurang-kurangnya tidak pernah mendakwa bahawa mereka adalah cerdik-pandai agama yang baru mereka anuti.

Bagi Muslim liberal yang berfikir bahawa Islam memerlukan 'penambah-baikan' untuk lebih sesuai dengan dunia yang berubah-ubah, saya ingin menyatakan bahawa tidak ada perlunya Islam untuk berubah selaras dengan perubahan dunia. Islam adalah perintah Allah yang menciptakan langit dan bumi dan  mempunyai kawalan masa lalu dan masa depan. Oleh itu, seluruh alam semestalah yang patut berubah untuk menyesuaikan diri dengan perintah Allah. Ya, anda dengar saya betul. Saya katakan seluruh alam semestalah yang sepatutnya menyesuaikan diri dengan Islam.

Anda mungkin terfikir bahawa saya berkeyakinan penuh dengan diri saya dengan mengatakan sedemikian tetapi saya tidak peduli kerana itu adalah kepercayaan saya tentang kehebatan Tuhan saya. 'Allah' Tuhan saya begitu hebat, begitu gagah dan begitu berkuasa sehinggakan Dia menciptakan seluruh alam ini dengan hanya satu perkataan. Dia telah menetapkan ketentuan alam semesta dari awal hingga akhir. Tidak ada alasan sama sekali untukNya menukar firmanNya untuk disesuaikan dengan dunia, sebaliknya dunialah yang sepatutnya tunduk kepada setiap kata-kataNya. Sebagai contoh, jika dalam Al-Quran atau Hadith terdapat ketentuan bagaimana sesuatu perkara akan terjadi, maka tidak kiralah bagaimana orang mencuba mengubah dunia untuk mengelakkannya - percubaan itu adalah sia-sia. Sebabnya adalah kerana alam semesta berserta dengan ruang, masa dan kontinum telah diperintahkan oleh Allah SWT untuk memastikan ketentuan itu menjadi kenyataan.

Begitu juga tidak ada sebab mengapa Allah - Yang Esa - menggunakan nama-nama samaran atau seumpamanya. Allah adalah Allah dari zaman Adam hingga akhir zaman. Sekiranya terdapat makhluk asing diplanet-planet lain maka Allah adalah Allah berbilion-bilion tahun cahaya dari planet bumi. 'Allah' tidak menjadi 'Elohim' atau 'Yahweh' atau 'TUHAN' dalam masa yang dianggap perlu hanya kerana perubahan geografi dan budaya. Begitu juga Allah tidak menjadi bapa di satu abad (semasa Yesus) dan kemudian menjadi solo lagi pada abad yang berbeza. Sepatutnya tidak ada perkara seperti Perjanjian Lama dan Perjanjian Baru kerana firman Allah tidak pernah ketinggalan zaman. Allah juga tidak akan mengubah sifat-sifatNya yang membawa maksud jika satu kitab berkata Allah menjadikan alam ini dengan memberikan berbagai arahan dan kitab lain pula berkata Allah menciptakan alam semesta hanya dengan berkata "Jadi" - maka logik menetapkan salah satu daripada dua kitab tersebut adalah dusta.

Anda tiada pilihan tetapi mesti memilih salah satu kitab yang anda yakini adalah ayat-ayat Allah yang
sebenarnya.

Setelah anda membuat pilihan maka anda mesti mempertahankannya dan menyakininya dalam ertikata lain kitab yang satu lagi adalah palsu.

Saya memilih Al-Quran sebagai kata-kata benar daripada Allah, dan saya berkata Alkitab adalah palsu.
Jika seorang kristian memilih untuk mempercayai Alkitab dan Elohim, tiada halangan bagi saya dan saya tidak peduli. Hanya jangan cuba untuk mengatakan bahawa apa sahaja yang tertulis di dalam Alkitab adalah kata-kata Allah.
http://afterdarkwrites.blogspot.com/2015/01/so-i-met-guy-few-days-ago.html
 
::: Teks Asal :::

So I met a guy few days ago. He came to my office to get my advise on legal matters but in the course of normal client-solicitor conversation these issue came up.

Him: "PAS said that the Christians and other non-Moslems has the right to say that their God is Allah.."

Me: "True.. True.. True" (in Upin and Ipin style of pronouncing)

Him: "What do you mean true? You support PAS?"

Me: "No"

Him: "Are you okay if the non-Moslems say that their God is Allah"

Me: "No problem"

Him: "So you're OK with Allah in the bible?"

Me: "Not ok"

He was confused with my answers so I figured I might as well put down my pen and start explaining. The explanation took 35 minutes of my time being unpaid. It sucks but it seems necessary. Same to this article, it's totally FOC but I figure some of you might had to deal with the same argument sooner or later.

Now, the way I see it - any creatures of this universe be it human, animals, djin, Satan, aliens etc etc can say that their God is Allah. But whether the holy scriptures they're following is the words of Allah or not is another issue.So for example, the Christians is saying that their God is Allah. I am okay with that. But if they say that the bible they are currently using is the words of Allah then I am NOT OKAY with that.Why, because that bible they are using now is fake.

You have to understand the different between these two issues.

The opposition parties (mainly PKR & DAP), the Liberals and certain media quarters are trying to portray that the so-called "Radical Moslems" are preventing the Christians and other non-Moslems from wanting to worship "Allah" as their God. So according to them, why couldn't they too worship "Allah"? Is "Allah" only exclusively God for the Moslems?

This issue is just a smokescreen to dupe the majority of Malaysians. The real issue had been twisted and spin to confuse the Moslems themselves.

The real intention behind all they're doing is actually them trying to say that the Bible is the words of Allah. That's all. It's very simple trick of mind. If we allow them to use the name "Allah" in the bible then they can say that the Bible is the word's of Allah, that the teachings of the Bible is the the commandments from Allah and that the stories of their "Lord" in the Bible is the story about Allah.

That's the real bullshit that forever shall not be acceptable.

So why is it not acceptable?

Well for one things, the mightiness of Allah as depicted by Quran is sooooooo awesome alas compared to the Christian's 'Lord' in the bible. Allah in Quran has NO LIMITATION compared to the 'Lord' depicted by the Bible which has his own limitation.

For example, in Quran is is said that when Allah wanted to create earth and heaven all He had to say is one word which "BE" (Al-Baqarah 117). Also Allah in Quran feels no fatique and and is all knowing (Al Baqarah 255).

On the other hand, the 'Lord' in the Bible was exausted and had to take a rest after creating the world (Genesis 2:2-3). The 'Lord' in Genesis also also had to pronounced a lot of commands in order to get the work done. So compared to Allah in Al Quran who simply have to say one word 'kun', in the Bible the Christian 'Lord' had to say things like:-

"Let there be light!",

"Let there be a canopy between bodies of water",

"Let the water beneath the sky come together",

"let dry ground appear!",

"Let vegetation sprout all over the earth!, ,

"Let the oceans swarm with living creatures, and let birds soar above the earth throughout the sky!",

"Let the earth bring forth each kind of living creature, each kind of livestock and crawling thing, and each kind of earth's animals!",

"Let us make mankind in our image, to be like us. Let them be masters over the fish in the ocean, the birds that fly,ll the livestock, everything that crawls on the earth, and over the earth itself!"

Boy, the 'Lord' as depicted in the Bible sure need to say a lot of things to get things done.

There is a lot of things that clearly differentiate the qualities and awesomeness of Allah in accordance to Al Quran and the 'Lord' as depicted in the Bible. Another fine example is that in accordance to Al-Quran there is only one God - Him alone to be worshiped and he does not procreate whereas in Christianity there is a concept of trinity - the Lord, the Son and the Holy Spirit.


I guess at this stage I need to apologize for belittling the Christian's God. From a secular standpoint I shouldn't do that because frankly speaking I really don't care if the Christians still wanted to worship their God who needed rest on the 7th day and who had Jesus as a son. But all I am saying here is that clearly Allah as mentioned in Al-Quran and the 'Lord' mentioned in the Bible is not one and the same. Why? Because the the description of God in Al-Quran and the Bible is different. The teachings on how to worship God and explicit commandments are also different. No need to explain further on this right? It is a matter of general knowledge.

The fact that God as described in Al-Quran and Bible has difference characteristics lead to the following question which needed to be answered by the Christians if they still insist on using Allah in their bible:-

1. If the God of the Moslems and the Christians are the same but there are two scriptures that described Him differently, then it can only means that one of the two holy scriptures is a fake or had been tampered with.

2. If one of the scripture is fake then it can only means that the religion that follows that scripture is fake or tampered with too.

So for me, if the Christians in Malaysia insists on using "Allah" in their Bible then they have to tell us which holy book they believe is a counterfeit. Do they dare to say that the Al Quran is fake? Even those so called Moslems Liberals who supported the use of Allah's name in Christians Bible dare to say that Al Quran is a fake?

I don't think they have the balls or even a conviction to say that. Why? Well because mainly the demand to use Allah's name in the Bible is not based on belief that they're doing something which is religiously right. I don't think they have a self conviction that Allah is their God. They won't be able to find a solid argument to back such claim. Even the Vatican as the foremost authority in Christianity and believed to be in possession of the oldest copy of Bible in the world refuse to acknowledge the Moslem's God 'Allah' as the identity of their Lord. In fact In the Hebrew Bible the Christians God's name actually is "Yahweh" before later on described as "Elohim" and later "Jehovah".

So that's my stand. If a Christians or Jews or Hindus or Illuminati came to me and say "My God is Allah" then I will answer "Of course your God is Allah, that is what you supposed to worship in your life". But if he then said "Allah said this in the Bible" or "Allah said that in the Torah" or whatever, then my reply shall be "No, those are not the words of Allah. Allah words is truly contained only in Al-Quran."


The ruling by the Supreme Court of Malaysia is correct when the judges disallows the Churches from distributing their magazine 'the Herald Tribune'. As one can correctly assume, all the materials printed in The Herald Tribune is either quoting or a reference from the Bible. Therefore the Herald Tribune is basically trying to say that Allah is saying this and that in the Bible. We cannot agree for that because those are not the words of Allah. Historically and as can be verified by the Pope himself it was the words of their God "Elohim". Therefore if they truly believe in "Elohim" then they should stick to Elohim's original name be if Yahweh, Jehovah or whatever

The attitude of some of the Christians I encountered in internet demanding to use Allah's name is - in my opinion - rather illogical. Some of them try to argue that "Allah" in Quran and "Elohim" in the old Bible is the same - only pronounced differently by previous christian scholars to adapt to different culture.. This is lame reasoning because I mean, if they really have faith in their God then why on earth they want to change their God's name in the first place? And without His permission? That doesn't make sense. By analogy, lets say your mom's name is 'Faridah" and you claim to adore her then why on earth would you say to your visiting friend from US "Yo my mummy's name is Fareeda yo..". Are you ashamed her name is plain "Faridah" that you decided to change it to "Fareeda" just to make it sounds more modern and mainstream? What kind of son/daughter are you to do such dishonorable things!?

Only ingrates would changed the name or misrepresented anything that identified who their parents really are. The reason is certainly because they're ashamed of their parents and family. The Christians keep saying that they're the 'Children of God" and yet they wanna change the name of their God, does that means that they're ashamed of having 'Elohim' as their God?

There are also some Moslems who actually supports the Christians on the use of the name of Allah. Whether they actually meant well or simply being dumb, hard to tell but according to these liberals scums we need to liberalize Islam in order to adapt to the modern world and the changing of culture. Thus according to them the hukum-hakam (religious commandments) ought to be relaxed in order to make Islam more attractive and acceptable by rest of the world.

Oh man, listening to these liberals really can make my blood boils. I mean, if such ideas came from the people who barely knows about Islam - for example those who just converted into Islam - then that would be understandable. I know about some converts in Europes and United States who barely apply the full extend of hukum in the early stage of their new life as moslem (for example some women who pray with their hair still showing) but at least these converts never claim that they are scholars of their newly embraced faith.

For the liberals moslems who think that Islam need an 'upgrade' to be more adaptable to the changing world, I wish to point out that there is no need for Islam to change in order to adapt to the world. Islam is the will of Allah who creates heavens and earth and ultimately had control of past and the future. Thus it is the entire universe who will change to adapt itself to Allah's will. Yes, you heard me right. I said that is shall be the entire universe that will eventually adapt itself to Islam.

You might think that I am so full of myself for saying that but I don't care because that is what I believe the extend of my God's awesomeness. My God 'Allah is so awesome, so mighty and so unlimitedly powerful that the when He created the entire universe with a single word, He had already dictates the fate of the universe from the beginning till the end. There is absolutely no reason for his words to change in order to adapt to the world, instead it is the world who will bow to His each and every words. So for example if in Quran or hadith there are certain prophecy of how things is going to be, then it doesn't matter how people tried to change the world to avoid it - such attempt is futile. The reason is because the universe together with space, time and continuum simply had been commanded by the Almighty to ensure the prophecy becoming reality.


Similarly there is no reason why Allah - the one and only - would use several other nicknames or pseudonym. Allah is Allah from the day of Adam to the end of time. Even if there are Aliens in other planets then Allah is Allah billions of light years away from planet earth. 'Allah' does not become 'Elohim' or 'Yahweh' or 'Jehovah' in due time just because of change of geography and culture. Similarly Allah does not procreate in one century (during Jesus) and then becoming solo again in different century. There shouldn't be such thing as old testament and new testament because Allah's words won't ever become outdated. Allah also does not change his characteristics ever which means if one book said Allah created the universe by giving out lots of commands and another book said Allah creates the universe simply by saying "be" - then logic dictates one if these two books must be a lie.

You have no choice but to pick one book you believe to be the true words of Allah.

Once you made your choice then you must defend it and be affirm in saying that the other book is false.

I choose Al Quran as the true words of Allah and I say the Bible is false.

If a Christian choose to believe the Bible and the Elohim, fine by me and I don't care. Just don't try to say that whatever written in the Bible is the words of Allah.


 

Pedoman Hidup

Pelbagai Berita Hiburan & Pengetahuan

Portal Berita 'Pakatan Harapan'

::: Penyokong Pakatan Harapan :::

Lawatan Ke Blog Ini

Kunjungan Mencari Fakta dan Kebenaran, bermula 12 Disember 2013

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

"Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain".

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

"Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu?

Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut?" Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara".

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini."


Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

SUMPAH MELAYU

SUMPAH MELAYU

WASIAT RAJA-RAJA MELAYU

WASIAT RAJA-RAJA MELAYU