::: PALING TERKINI :::

::: Arkib Blog :::

Friday, August 31, 2012

DAP Menyediakan Api Dan Petrol Untuk Melayu PAS dan PKR Membakar Negara


Adakah Peristiwa MEI 1969 Akan Berulang Kembali ?


https://www.youtube.com/watch?v=Z3-tGYXu91Y

Cina sudah tidak sabar untuk mengambil alih negara ini daripada Melayu. Secara bersendirian mereka tidak mampu untuk melakukannya. Tetapi kini mereka boleh lakukannya dengan cara mengLEMBUkan Pas dan PKR.

Apabila melihat gambar serta video diatas bagaimana anak-anak cina melakukan aksi buang air besar dan memijak gambar seorang PM Melayu mengingatkan kita kepada peristiwa tahun 1969 bagaimana pelampau-pelampau cina yang didalangi DAP pada masa itu membawa penyapu untuk menyapu orang Melayu di Kampung Baru.

Masa itu juga mereka pergi di depan pelajar-pelajar perempuan Melayu di UiTM dan kencing di depan mereka dari atas lori. Apa yang berlaku malam tadi boleh dikatakan hampir sama dengan apa yang terjadi pada tahun 1969. Cuma tidak dapat dipastikan samada peristiwa 13 Mei 1969 akan berulang kembali atau tidak hasil dari peristiwa malam tadi.

Jika video diatas memaparkan bagaimana anak-anak cina memijak gambar PM, video dibawah pula memaparkan bagaimana bangsa Melayu memijak gambar isteri PM.

https://www.youtube.com/watch?v=_RnAN3ecgxI

Ikuti ulasan Zamzarina disini

Kita semua boleh melihat dengan mata sendiri apa yang mereka lakukan. Memberi kuasa kepada Pas dan PKR tidak ubah seperti memberi kuasa kepada pelampau-pelampau cina yang didalangi DAP.

Kebanyakan pelampau-pelampau cina adalah suku sakat kepada komunis. Kita semua tahu bagaimana sifat kebinatangan komunis yang pernah wujud di negara kita satu masa dulu.

Manakala Pas dan PKR tidak ubah seperti sikitol-sikitol atau melayu yang menjadi ejen komunis satu masa dulu.

Kita telah Merdeka selama 55 tahun. Malaysia daripada sebuah negara yang boleh dikatakan kosong semasa kita ambil alih dari penjajah telah dimajukan sebaik mungkin dalam tempoh 55 tahun.

Setelah 55 tahun Merdeka dan kita bebas melakukan apa sahaja adakah kita mahu kembali berundur kebelakang dengan dijajah kembali oleh suku sakat komunis ?

Tepuk dada tanya selera....

Tidak ada orang yang telah hidup senang mahu kembali hidup susah. Jika itu yang orang-orang Melayu di Malaysia mahu, silakan.....

Pepatah ada menyebut, 'menyesal kemudian tiada gunanya'.


Sumber :RBF Online


Pedoman Hidup

Pelbagai Berita Hiburan & Pengetahuan

Portal Berita 'Pakatan Harapan'

::: Penyokong Pakatan Harapan :::

Lawatan Ke Blog Ini

Kunjungan Mencari Fakta dan Kebenaran, bermula 12 Disember 2013

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

"Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain".

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

"Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu?

Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut?" Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara".

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini."


Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

SUMPAH MELAYU

SUMPAH MELAYU

WASIAT RAJA-RAJA MELAYU

WASIAT RAJA-RAJA MELAYU