Tuesday, May 16, 2017

Sekolah Cina : LUBOK TEMPAT DAP MEMBIAK TALIBAN

Pemberontakan sekolah Cina pada tahun 1987 bukanlah berlaku secara kebetulan tetapi telah dirancang sebegitu rapi. DAP anjurkan penentangan ini supaya sekolah-sekolah Cina akan berterusan dapat mendoktrin anak-anak Cina untuk membenci kerajaan dan segala-galanya yang berkaitan dengan Melayu. Jika kerajaan mengambil alih sekolah-sekolah Cina maka ianya sudah tidak berkemungkinan lagi. Jadi orang Cina melawan balik. Dan ini adalah kesilapan terbesar Anwar dalam sekian banyak kesilapannya, dia tidak mempunyai ‘pelan B’ atau pelan luar jangkaan.

(Malaysia Today)

Ia bermula sebaik selepas Perang Dunia I pada tahun 1919. Golongan pelampau dalam masyarakat Jerman merasa perlu bersedia untuk Perang Dunia II supaya mereka dapat menghukum sesiapa sahaja yang memalukan negara dengan memaksa Jerman menandatangani Perjanjian Versailles. Dan mereka akan memerlukan sekurang-kurangnya satu generasi untuk tujuan tersebut. Jadi ia perlu dimulakan dengan mendoktrin pelajar sekolah daripada tahun satu supaya pada ketika Jerman sudah bersedia untuk Perang Dunia II mereka akan mempunyai sebuah angkatan tentera yang otak mereka telah dicuci-bersih sepenuhnya.

Kit Siang belajar daripada Hitler bagaimana untuk menukar pelajar sekolah menjadi fanatik dan pelampau

Ia adalah sama pada tahun 1979 apabila Rusia menyerang Afghanistan. Amerika perlu untuk mendoktrin kanak-kanak Afghanistan yang mendapat perlindungan dan sebagai pelarian di Pakistan untuk kembali dan menentang Russia. Jadi kanak-kanak ini didoktrin untuk menjadi pejuang Islam atau Mujahideen. Mereka diberikan latihan tentera dan dibekalkan dengan senjata dan kemudian dihantar pulang ke Afghanistan untuk berperang. Sehinggalah tahun 1989, Russia mendapati pelajar-pelajar militan ini yang juga dikenali sebagai Taliban (Talib dalam bahasa Arab bererti pelajar dan Taliban adalah untuk ramai) terlalu kuat untuk dihadapi dan mereka pun berundur ke Moscow.

Jadi, sama ada ianya para belia Hitler atau pelajar Afghan (juga dikenali sebagai Taliban), proses mendoktrin perlu bermula diusia muda dan anda perlu ‘memerangkap’ mereka dalam tahun satu disekolah. Dan itulah strategi Lim Kit Siang selama lebih daripada 30 tahun sejak 1969, untuk mewujudkan Taliban Cina. Dan strategi ini menampakkan hasil pada tahun 2008 apabila kanak-kanak ini akhirnya mencapai umur layak mengundi dan pengundi Cina mencetuskan Tsunami Cina yang hampir menggulingkan Umno dan Barisan Nasional dari berkuasa. 

Pakistan menukar Taliban yang berusia tujuh tahun ini (yang bermaksud pelajar) kepada Mujahideen yang berusia 17 tahun dan menghantar mereka pulang untuk melawan Russia

Sudah tentu, terdapat lebih daripada satu sebab terjadinya Tsunami Cina ini kerana tidak pernah berlaku sesuatu yang hanya berpunca daripada satu sebab sahaja, termasuk politik (baca nota-kaki *1, *2 dan *3). Selalunya ia terjadi atas rangkaian beberapa sebab dan mesti juga wujud pencetus kepada sesuatu kejadian dan kepada rantaian kejadian-kejadian berikutnya. Kajilah sejarah peperangan dalam waktu 200 tahun yang lampau dan anda akan lihat bagaimana ianya terjadi.

Ditahun 1978, Lim Kit Siang telah memberi kita amaran didalam bukunya, ‘Bom Jangka di Malaysia’, berkenaan bagaimana masa hadapan akan tercorak. Itu adalah tahun yang sama dimana DAP mendapat dua kali ganda undi kepada 664,000 daripada dua pilihanraya umum sebelumnya. Bom jangka tidak meletup secara tiba-tiba tetapi akan meletup apabila sampai waktunya. Dan masa letupan tersebut, Kit Siang tahu, mesti berlaku sekurang-kurangnya satu pusingan generasi atau lebih kurang 25-30 tahun dari 1978. Tetapi terlebih dahulu DAP perlulah menyusup masuk kesekolah Cina dan mendoktrin pengundi-pengundi generasi masa akan datang.

Bom jangka atau Tsunami Cina ini sepatutnya berlaku pada tahun 1999. Walau bagaimanapun, Tun Dr Mahathir Mohamad dengan bijak mengekalkan undi Cina dengan mengancam rusuhan kaum atau 13 Mei Versi 2 jika Barisan Nasional tidak dapat mengekalkan majoriti dua pertiga di Parlimen. Orang Cina menjadi begitu takut dan dengan berat hati telah mengundi Barisan Nasional kerana mereka tahu Mahathir mampu melaksanakan ancamannya.

Tidak lama selepas itu DAP memusnahkan pakatan pembangkang, Barisan Alternatif, dan pembangkang telah ‘disembelih’ pada pilihan raya umum 2004 kerananya. Segala-galanya telah menampakkan akan membuahkan hasil yang amat baik ('The goose was ready to lay its golden eggs') pada tahun 2004 tetapi Kit Siang telah menghancurkannya ('slew the goose') pada tahun 2001 hanya kerana dia dan Karpal Singh kehilangan kerusi mereka pada pilihan raya umum 1999 – dan beliau menyalahkan PAS sebagai penyebabnya.

Jadi ia adalah satu peristiwa yang tertangguh. Dari 1999 hingga ke 2004 dan 2004 kepada tahun 2008. Akhirnya bom jangka Kit Siang diletupkan pada tahun 2008 apabila Mahathir bercakap dengan kongsi gelap Cina, pendidik Cina dan persatuan serta pertubuhan perniagaan Cina dan meminta mereka mengundi DAP. Dan satu pelajaran yang amat penting yang Mahathir telah ajarkan kepada orang Cina ialah jika mereka semua bersatu di bawah DAP dan bukannya berpecah kepada DAP, MCA dan Gerakan, seperti yang mereka telah lakukan lebih dari 30 tahun yang lalu, orang Cina boleh merampas kuasa dan juga menjadi Perdana Menteri Malaysia (*4).

DAP menggunakan sekolah Cina untuk menyebar kebencian dan perkauman dan untuk mendoktrin anak-anak Cina agar membenci kerajaan, Umno, orang Melayu dan Islam

Jadi, 30- atau 40 tahun mendoktrin adalah tidak cukup. Itu hanya memberikan DAP ‘angkatan tempur’. Tetapi angkatan tempur ini perlu diperkuatkan dan satu pemicu untuk meletupkannya. DAP telah memperkuatkannya dan Mahathir memetik pemicunya. Akhirnya impian Kit Siang selama 40 tahun menjadi kenyataan tetapi hanya kerana Mahathir yang mahukan ia menjadi kenyataan.

Mahathir melihat ‘bahaya’ sekolah Cina ini bermula tahun 1987. Dan sebab itulah dia menyuruh Anwar Ibrahim untuk mengambil alih kawal-selia sekolah-sekolah Cina. Tetapi berlaku pemberontakan dan ini hanya menyebabkan Cina dari kedua-dua belah pihak yang berbeza fahaman politik jadi bersatu. Pada masa itu MCA menguasai sekolah Cina dan DAP sudah lama berniat untuk menyusup masuk. Kemelut tahun 1987 tersebut membolehkan DAP campur tangan dan menyusup masuk kedalam sekolah Cina.

Kerajaan mahu melantik guru-guru Cina yang kurang militan dan kurang ekstrim yang sekurang-kurangnya boleh bertutur sedikit Bahasa Malaysia walaupun mereka tidak boleh bercakap bahasa Inggeris dengan betul. Tetapi ahli-ahli politik Cina tidak mengendahkannya. Guru-guru mestilah Cina totok dan bukannya seperti pisang, kuning diluar tetapi putih dibahagian dalam.

Terjadi pemberontakan pada tahun 1987 apabila kerajaan cuba untuk mengawal-selia sekolah-sekolah Cina, yang merupakan tempat membiaknya kebencian dan perkauman

Kerajaan dipaksa berundur dan DAP mengambil peluang untuk campur tangan dan menguasainya. Dan dari situlah bermulanya sekolah Cina menjadi tempat pembiakan perkauman dan cauvinis Cina. Ketika kerajaan mengawal sekolah kebangsaan, DAP menguasai sekolah Cina. Malah DAP boleh menentukan pertukaran guru-guru. Ahli-ahli Parlimen dan Adun DAP begitu dihormati oleh sekolah Cina dan apabila mereka melakukan lawatan, mereka diberikan status VVIP setaraf dengan Menteri Pelajaran.

Kanak-kanak Cina diajar bahawa orang Melayu bukanlah pemilik sebenar negara ini, ianya milik orang Asli. Orang Cina mungkin pendatang tetapi begitu juga orang Melayu. Malah, majoriti orang Cina berhijrah ke Malaysia lama sebelum penghijrahan kebanyakan orang Melayu. Jika takrif Bumiputera adalah mereka yang datang ke Malaysia paling awal, maka orang Cina lah dan bukannya orang Melayu yang sepatutnya menjadi kaum Bumiputera.

Melayu asalnya tinggal diatas pokok sehingga orang Cina datang kenegara ini pada tahun 1800'an. Dan jika orang Cina tidak datang ke negara ini dan membangunkan negara, Malaysia mungkin akan tetap sebuah hutan hingga kehari ini dan orang Melayu mungkin masih tetap tinggal diatas pokok. Hanya kerana orang Cina lah maka wujudnya pekan-pekan dan bandar-bandar di Malaysia. Jika tidak Malaysia hanyalah sebuah kampung besar. Contohnya adalah Kampung Baru ditengah-tengah Kuala Lumpur.

Umno sinonim dengan Melayu dan Islam. Jadi, jika anda mahu mengalahkan orang Melayu dan Islam, anda perlu musnahkan Umno. Dan untuk menghancurkan Umno anda perlu memusnahkan Barisan Nasional, terutama di Sabah dan Sarawak, yang merupakan ‘deposit tetap’ Barisan Nasional.

Untuk membuat orang Sabah dan orang Sarawak membenci Umno mula-mula mereka tanamkan ke dalam minda rakyat Malaysia Timur bahawa negeri-negeri mereka telah dijajah oleh Umno. Jadi kempen ‘Sabah untuk rakyat Sabah’ dan ‘Sarawak untuk rakyat Sarawak’ pun dilancarkan. Kemudiannya kempen anti-Islam pula dilancarkan.

Mereka membawa masuk Al-Kitab Bahasa Malaysia khusus untuk Malaysia Timur (dan diterbitkan di Indonesia) ke Malaysia Barat mengetahui bahawa kerajaan akan bertindak. Mereka mendakwa Al-Kitab ini adalah untuk orang-orang Kristian Indonesia di Malaysia Barat, yang merupakan satu pembohongan. Langkah itu bertujuan untuk memprovokasi kerajaan supaya Al-Kitab akan dirampas dan ini akan digunakan untuk menaikkan kemarahan rakyat-rakyat Sabah dan Sarawak.

Kit Siang menggabungkan penyebaran fitnah dan berita palsu kedalam satu bentuk seni. Taliban Cina yang telah dicuci-otak ini percaya apa sahaja kata-kata Kit Siang dan pemimpin-pemimpin DAP selagi ia datang dari mulut orang DAP. Kit Siang menjadi lebih baik daripada Joseph Goebbels dalam seni propaganda. Ia bukanlah kebetulan bahawa Goebbels adalah orang yang Kit Siang amat minati dan adalah sebab mengapa dia terus menyebut Goebbels berkali-kali dalam tulisan-tulisan diblognya.

Orang yang paling Kit Siang minati adalah Joseph Goebbels dan dia terus menyebut nama itu berulang-ulang kali

Dalam erti kata lain UMNO dan Barisan Nasional telah terperangkap tanpa diduga. Ia adalah satu proses yang sangat perlahan yang mengambil masa yang amat panjang jadi ia tidak begitu terserlah. Jika DAP mempercepatkan langkah tersebut ia akan menjadi terlalu ketara dan mungkin dapat dikesan. Tetapi melewati satu generasi, dan bermula dari tahun satu disekolah, walau pun itu akan mengambil masa selama 20 tahun atau lebih, diwaktu ia telah mencapai masa 20 tahun tersebut adalah sudah terlalu lambat untuk kerajaan mengambil apa-apa tindakan.

Pada tahun 2008, undi DAP melonjak apabila 90% daripada orang Cina mengundi untuk mereka. Ia meningkat sebanyak 60% lagi pada tahun 2013 dan DAP tahu ini adalah masa yang sesuai untuk membuat pukulan maut terakhir. RUU355, yang pada mulanya DAP tidak mempunyai masalah sejak tahun 2003, tiba-tiba telah menjadi satu isu pada tahun 2013. RUU355 telah disebarkan sebagai ‘bukti’ bahawa orang bukan Islam sedang diserang oleh Islam maka orang Kristian mestilah bersatu di belakang DAP untuk kelangsungan hidup mereka.

Tetapi itu belum lagi mencukupi. Bersatu di belakang DAP untuk melindungi diri mereka dari Islam, atau untuk menentang ‘Melayu Umno rasis’, atau untuk mempertahankan sekolah Cina dan pendidikan Cina, atau berjuang untuk kesaksamaan dan penamatan DEB, dan lain-lain, matlamatnya belum lagi cukup “besar”. Ia seharusnya mesti lebih daripada itu. Ia mestilah menjadi hadiah yang paling istimewa. Dan hadiah paling istimewa itu adalah seorang Perdana Menteri Cina Malaysia.

Kini ia telah menjadi impian baru Cina Malaysia semenjak 2013. Itulah yang DAP janjikan kepada orang Cina atas sokongan dan undi mereka. Dan dengan orang Melayu berpecah kepada lima atau enam puak, dan orang Cina bersatu di bawah satu parti, maka impian itu bukan lagi angan-angan kosong tetapi satu kemungkinan yang amat kuat. Dan jika orang Cina boleh mengetuai Thailand, Indonesia, Filipina (Marcos adalah dari keluarga Chua) dan banyak negara atau pulau-pulau lain disekitar Asia Tenggara, siapa boleh mengatakan ia tidak boleh berlaku di Malaysia?

Hari ini orang Cina amat yakin bahawa kuasa politik sudah berada dalam tangan mereka. Orang Cina bersatu teguh dibelakang DAP manakala orang Melayu berpecah belah. Rakyat Malaysia Timur sangat marah dengan orang Melayu dan Islam kerana Al-Kitab dan banyak isu-isu lain yang DAP cetuskan. Itulah sebabnya orang Cina tidak lagi merasa segan silu menyerang secara terbuka orang Melayu dan Islam, sesuatu yang mereka tidak pernah lakukan sebelum 2008.

Sekolah-sekolah Cina telah mengajar orang Cina bahawa maruah dan prinsip tidak mempunyai tempat dalam percaturan takhta kuasa. Malahan, orang Cina tidak mengiktiraf konsep tersebut. Mereka kurang ajar, biadap, tidak bertimbang rasa, dan banyak lagi. Dan alasan yang mereka berikan adalah mereka sudah menderita terlalu lama dan kini adalah masa untuk meluahkan perasaan. Pendidikan mereka berteraskan kebencian dan perkauman. Ini adalah 'Cina baru', Taliban Cina yang sombong, kurang ajar, biadab, suka bergaduh, bermusuhan, tidak berintegriti dan tidak bermaruah, dan kurang nilai-nilai moral dan prinsip.


15 Mei 2017


Bacaan/rujukan yang berkaitan

(*1)  WAJIB TAHU : TSUNAMI CINA - SIAPA DALANGNYA ... (1 : 3)
(*2)  WAJIB TAHU : TSUNAMI CINA - SIAPA DALANGNYA ... (2 : 3)
(*3)  WAJIB TAHU : TSUNAMI CINA - SIAPA DALANGNYA ... (3 : 3)
(*4)  BERKAT TUNJUK-AJAR PERCUMA MAHATHIR KEPADA PPC
5.      ANCAMAN DAP KEPADA SEKOLAH CINA


::: Arkib Blog :::

Pedoman Hidup

Pelbagai Berita Hiburan & Pengetahuan

Portal Berita 'Gajah Depan Mata Tak Nampak'

::: Pro-Pakatan Harapan :::

Rujukan Produk & Makanan Halal

Lawatan Ke Blog Ini

Kunjungan Mencari Fakta dan Kebenaran, bermula 12 Disember 2013

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

"Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain".

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

"Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu?

Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut?" Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara".

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini."


Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

SUMPAH MELAYU

SUMPAH MELAYU

WASIAT RAJA-RAJA MELAYU

WASIAT RAJA-RAJA MELAYU