Saturday, September 15, 2012

Artikel Menarik : INI BETUL-BETUL, BUKAN CUBAAN !

Jika leka dan asyik gaduh, Islam, Melayu dan Malaysia hancur!


Sikap memandang enteng apa saja perkara yang dianggap boleh mengancam kestabilan dan kemakmuran negara semakin berleluasa di kalangan rakyat negara ini.

Ajaran baru pakatan pembangkang ini semakin hari semakin diterima oleh rakyat. Didikan yang diberikan oleh pembangkang sangat berkesan.

"Jangan bimbang dengan semua ancaman itu", "semua itu momokan UMNO" dan pelbagai lagi hujah yang berupa "denial" telah diterapkan di dalam pemikiran rakyat yang berjiwa anti-establishment dan golongan rakyat yang jenis ikut-ikutan.


Tanpa pengetahuan dan kefahaman yang jelas, tanpa fakta dan tanpa pertimbangan kewarasan akal fikiran mereka terus menyuap apa saja yang dimomokkan oleh pakatan pembangkang.

1. Dulu sebut saja ancaman pengganas komunis dan anasir subversif, rakyat begitu bimbang dan merasa terancam. Kini, komunis yang sudah lenyap di negara kelahiran mereka sendiri, di Rusia dan China telah cuba diiktiraf kembali. Ada yang cuba memberi versi baru yang mendakwa komunis juga pejuang kemerdekaan.


2. Dulu apabila disebut saja yahudi, freemason dan Israel, bulu roma terus merangkak, jiwa terus pedih tersentap dan semangat terus membakar. Semua itu membayangkan bagaimana kerasnya umat melayu Islam terhadap musuh agama yang diistihar oleh Allah dan rasulNya sendiri sebagai musuh. Kini, jiwa melayu dan Islam sudah semakin jinak dan lunak dengan musuh Allah ini.


Dana bantuan yahudi yang mengalir dalam pelbagai rupa bentuk ke negara ini bukan saja sudah dianggap sebagai suatu keperluan dan halal demi untuk menjatuhkan kerajaan sedia ada, malah kita yang cuba mendedahkan gerakan halus yahudi untuk menghancurkan negara ini sepertimana kejayaannya menghancurkan banyak negara asia barat melalui arab spring, juga turut dihina dan dituduh cuba menakut-nakutkan rakyat.

3. Ingatan pemimpin-pemimpin lama dan semasa akan bahaya dan ancaman yang boleh menyebabkan melayu akan kehilangan kuasa dan kedaulatan juga sudah dijadikan bahan ejekan dan permainan pembangkang di dalam ceramah-ceramah mereka. Seolah-olah ingatan para pemimpin yang sudah merasai pahit maung dan asam garam bagaimana keperitan yang dialami apabila kuasa sudah tiada di tangan itu hanyalah sebuah gurindam dan cerita dongeng.


Mereka berhujah semua itu tidak mungkin dan tidak akan sesekali terjadi di negara ini. Malah mereka menterbalikkan pemikiran logik dan berasas dengan hujah prejudis hingga berani mengatakan "sebenarnya depa puak-puak UMNO ni yang takut kehilangan kuasa". "Islam dan melayu tetap akan kekal, malah lebih baik lagi kedudukannya jika UMNO sudah mampuih".

Angkuh sungguh bunyi suara mereka sehingga berani mendahului kudrat dan iradat tuhan, walhal
 
4. Bendera dan lagu rasmi negara juga mereka sudah tidak heran.

 
5. Budaya pluralisma dan kebebasan mutlak juga mereka sudah boleh terima.6. Yang paling menggerunkan pemikiran kita ialah apabila ada usaha di pihak berkuasa yang cuba membendung dan melakukan pelbagai tindakan pre-emptive dan pencegahan atau penguatkuasaan undang-undang terhadap penularan segala bahaya dan ancaman ini, pihak berkuasa pula yang dikritik hebat. Kononnya semua ini propaganda dan momokan Umno. Umno sebenarnya yang sudah menggeletar ketakutan ancaman kehilangan kuasa.


Berdasarkan kepada semua fakta dan hujah ini, tidak ada sebab untuk saya "in denial" bahawa kesucian agama Islam, kekuatan bangsa dan kedaulatan negara Malaysia pasti akan hancur, kecuali jika tiada keizinan dari Allah dan Allah masih memberi rahmat dan rahimNya kepada umat melayu dan Islam di negara ini.

Betul teguran Tan sri Muhyiddin untuk buang ahli yang suka sabotaj.

Ada ahli banyak-banyak tapi tak faham aspirasi parti dan sikap negatif serta suka berbalah sesama sendiri untuk kepentingan peribadi DAN bukan kerja untuk parti dan perjuangan, tak guna.

Akhir kata ...
Dipetik dari :


::: Arkib Blog :::

Pedoman Hidup

Pelbagai Berita Hiburan & Pengetahuan

Portal Berita 'Gajah Depan Mata Tak Nampak'

::: Pro-Pakatan Harapan :::

Rujukan Produk & Makanan Halal

Lawatan Ke Blog Ini

Kunjungan Mencari Fakta dan Kebenaran, bermula 12 Disember 2013

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

"Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain".

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

"Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu?

Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut?" Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara".

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini."


Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

SUMPAH MELAYU

SUMPAH MELAYU

WASIAT RAJA-RAJA MELAYU

WASIAT RAJA-RAJA MELAYU