::: PALING TERKINI :::

::: Arkib Blog :::

Sunday, September 02, 2012

Laaa, Nik Aziz KECUT Berhujah Dengan Ustaz Fathul Bari Pasal CETEK ILMU AGAMA. Masyaallah !!!Ulasan TUKANG DOK PEGHATI memang tepat sekali ...


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Kita sebenarnya terTARIK dengan USAHA Ustaz FATHUL Bari (UFB) untuk DUDUK berSEMUKA dan berBINCANG dengan Pok Nik 'ALAIHISSALAM' berhubung perMASALAHan HUDUD dan tentunya lain-lain perkara meLIBATkan umat ISLAM.. Walaupun HASRAT UFB ini di'REJECT' oleh Pok Nik sama seperti KISRA PARSI mengoyak-ngoyakkan SURAT DAKWAH Rasulullah SAW dahulu, UFB tetap berSIKAP terBUKA dan masih mengHARAPkan Pok Nik menyambut USAHAnya itu.. Namun, semua MAKLUM bahawa 'GEDEBE Kedai LALAT' macam Pok Nik nih mananya nak LAYAN benda-benda macam nih.. Jatuh la 'STANDARD'!

RAMAI sedia MAKLUM Ketua PEMUDA PAS, Nasruddin TANTAWI pun akhirnya terSASUL apabila berBAHAS pasal HUDUD dengan UFB hinggakan terSEBUT pulak KONONnya 'GOD-Father' DAP boleh menerima HUDUD..->KLIK<-

Memang dah PE'EL BURUK Lebai-Lebai DUNGU PAS, diri sendiri yang terSASUL, bila dah KECOH pandai pulak TUDUH orang lain.. Kita PERCAYA mungkin keINGINan UFB bertemu Pok Nik adalah kesinambungan daripada keGAGALan Ketua PEMUDA PAS yang GAGAL menegakkan penDIRIan PAS dalam ISU ini..

Agak-agak andalah, kenapa Pok Nik 'REJECT' perMOHONan UFB untuk DUDUK berSEMUKA dan berBINCANG? ALASAN yang diBERIkan oleh Pok Nik KONONnya dia TIDAK kenal seterusnya memperLEKEHkan UFB sebenarnya TIDAK lebih macam DALIH seorang BUDAK yang MALAS nak pergi SEKOLAH.. Sebenarnya, jika anda TONTON balik KLIP YOUTUBE di bawah ini, anda akan dapat 'HINT' kenapa Pok Nik 'REJECT' untuk berSEMUKA dengan UFB secara RASMI..

Anda masih INGAT lagi KLIP YOUTUBE ini? Kita pernah SIARkan dalam BLOG ini semasa KEMPEN PRK DUN Galas tengah HANGAT..


KLIP YOUTUBE itu memaparkan perTEMBUNGan antara Pok Nik dengan bekas PROF. Madya USTAZ Mohd. Nor DERIS.. Mereka berDUA dahulunya adalah SEKUTU yang kini berSETERU akibat Pok Nik memperTAHANkan PAS yang berSEKONGKOL dengan DAP La'anatullah.. Di dalam KLIP tersebut anda boleh SAKSIkan sendiri REAKSI Pok Nik yang 'HANGIN' semacam apabila terpaksa berSEMUKA dengan seorang ULAMA yang seTANDING (Mungkin lebih HEBAT pasal USTAZ Mohd. Nor DERIS ini PROFESOR?) dengannya.. Pok Nik terpaksa mengHARAPkan Lebai-Lebai DUNGU PAS 'COVERLINE' untuknya ketika itu..

Itulah 'HINT' yang kita MAKSUDkan.. Pok Nik sebenarnya bukanlah SPESIS ULAMA MUKTABAR yang BERANI berHUJAH secara terBUKA berhubung sebarang FATWA atau AJARAN yang diUCAPkannya sendiri.. Pok Nik hanyalah ULAMA 'MURTABAK' yang berGANTUNG kepada keTAKSUBan Lebai-Lebai DUNGU PAS untuk memperTAHANkan segala macam AYAT yang keluar dari MULUTnya terhadap LAWANnya.. Lebai-Lebai DUNGU PAS yang TAKSUB inilah yang akan memperTAHANkannya setiap kali dia MERAPU tak tentu pasal.. SKRIP mereka untuk 'COVERLINE' tentunya dengan memPERTIKAIkan keISLAMan orang lain!

Jika anda TELITI perTEMBUNGan Pok Nik dengan ULAMA atau ILMUWAN ISLAM sepanjang dia jadik MB Kelantan, anda akan DAPATi Pok Nik lebih BANYAK mengelak untuk berSEMUKA sebaliknya Lebai-Lebai DUNGU PAS yang akan 'COVERLINE' memperSOALkan keISLAMan ULAMA atau ILMUWAN ISLAM tersebut.. Sebab itulah Pok Nik 'HANGIN' dengan ULAMA UMNO/BN seperti arwah TS Hamid OTHMAN, TS Yusof NOR, DS Abdullah Md ZIN, Datuk Mashithah IBRAHIM dan RAMAI lagi.. Pok Nik 'HANGIN' kerana dia pasti 'KANTOI' dan orang akan TAHU setakat mana sangatla TINGGI ILMUnya tuh..

Inilah jugak sebabnya GAMBAR-GAMBAR ZUHUD Pok Nik diSEBARkan setiap masa..KeZUHUDan Pok Nik akan meNAIKkan lagi tahap keTAKSUBan Lebai-Lebai DUNGU PAS untuk 'COVERLINE' setiap apa yang Pok Nik MERAPU walaupun sering diperSOALkan oleh RAMAI ULAMA lain.. Oleh itu, tak HAIRANlah KREDIBILITI UFB pun turut diperLEKEHkan hanya kerana dia ingin berSEMUKA secara BAIK.. Tahap penDIDIKan orang pun Pok Nik PERTIKAIkan..
Punyalah Pok Nik nak KATA orang TAGHUT hanya kerana orang tuh belajar di Timur Tengah.. Pok Nik LUPA dia BELAJAR kat Deoband, INDIA tuh BETUL sangat ke? KAH!KAH!KAH!

Bagaimana pulak reaksi Pok Nik bila tengok gambar kat bawah ni ye? Mau rasanya suhu badan Pok Nik meningkat 300 darjah celsius kot ... PECAT, PECAT, PECAAAAATTTT ...Pedoman Hidup

Pelbagai Berita Hiburan & Pengetahuan

Portal Berita 'Pakatan Harapan'

::: Penyokong Pakatan Harapan :::

Lawatan Ke Blog Ini

Kunjungan Mencari Fakta dan Kebenaran, bermula 12 Disember 2013

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

"Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain".

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

"Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu?

Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut?" Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara".

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini."


Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

SUMPAH MELAYU

SUMPAH MELAYU

WASIAT RAJA-RAJA MELAYU

WASIAT RAJA-RAJA MELAYU