Thursday, May 17, 2012

Antara Kuasa Allah Dengan Kuasa Manusia !!!

Kedah Times

KHAMIS, 17 MEI 2012


X FILE : DAH KAFIR BERSULAM SYIRIK PULA


RADEN GUNAWAN

1. Azizan mengamuk sakan tatkala mengetahui keputusan penghakiman dalam kamar oleh YA See Mee Chun pada 14 Mei 2012, jam 2.30 petang berhubung saman injunksi interim(injunksi jangka pendek) yang memihak kepada pihak Madrasah Salihiah dan waris tanah waqaf berkenaan.

2. Kebaranan Azizan bukan setakat staf di pejabat MB menjadi mangsa malah Dato Anas, Penasihat Undang-Undang Negeri turut disergahnya.

3. Untuk makluman, saman injunksi interim hanya dibuat dalam keadaan yang cukup emergency pada 13 Mei, setelah beberapa hari sebelumnya Azizan dalam statementnya di akhbar mahu berkeras merobohkan madrasah meskipun Hakim telah menetapkan 4 Jun sebagai tarikh pendengaran kes untuk saman injunksi interklotori(injunksi jangka panjang).

4. Namun dek kerana gelojoh, tidak tahu, dan tidak mahu mengambil tahu serta ego dan bongkak mengalahkan sikap 'iblis tua' maka selang beberapa hari selepas kenyataan beliau, maka hasil tangannya yang penuh kotor dan dosa selain pernah menyepak terajang isteri keduanya sendiri, Azizan telah menulis surat kepada Pentadbir Tanah Kota Setar mengarahkan agar madrasah dirobohkan segera.

5. Maka si 'malaun' pejabat tanah yang tidak faham undang-undang pada 12 Mei terus menyerbu, menyergah dan menceroboh masuk ke Madrasah dengan penuh angkuh dengan iringan kata-kata kotor, 'WOI HANGPA TOK SAH DOK LAWAN LA KERAJAAN NEGERI, HANGPA TAKAN MENANG, KELUAR DARI SINI SEGERA'!  Inilah adab segelintir KCS yang kini diasuh menjadi samseng persis ketua kerajaan mereka AZIZAN CASTELLO.

6. Alhamdulilah peguam Madrasah yang walaupun bukan beragama Islam tetapi lebih mulia hatinya dari peguam Islam terdahulu yang hanya berharga RM60 ribu hasil rasuah dari Jahubar Satik mamak Padukang, maka Jeswinder Singh dengan instinctnya berlari dari KL ke Alor Setar terus menfailkan saman injuksi interim pada 13 Mei. Kita mendoakan agar Tuan Jeswinder diberi hidayah Allah akhirnya agar apabila kes Madrasah Salihiah selesai beliau akan melafazkan kalimah syahadah, insya-allah sama-samalah berdoa.

7. Dan perasaan cemas umat Islam dan jawatankuasa tidak berhenti setakat itu, pendengaran kes dan perbicaraan dalam kamar pada 14 Mei 2012 cuba diganggu pula dengan panggilan talifon oleh Jahubar Sathik kepada YA See Mee Chun, alhamdulilah, Allah Maha Kaya, YA Puan Hakim  tegas dengan prinsipnya, menurut undnag-undang dan akhirnya memberikan kemenangan kepada pihak Madrasah.

8. Setelah proses perundangan Jahubar Sathik dan Azizan tidak mahu hormati dan setelah mereka kalah, mereka menjadi kian tidak keruan. Persis BABI yang tidak dapat 'mengawan'. Apa tidaknya wang advance RM50 juta telah disapu dari Sonny Ho pemilik AMAN CENTRAL dan AMAN RESIDENCES, tetapi tanah waqaf khas Madrasah Salihiah selus 0.08 hektar tidak juga dapat dimiliki oleh CINA KRISTIAN DAP itu. Madrasah Salihiah simbol syiar ISLAM tidak juga berjaya diruntuhkan.

9. Lalu apa langkah Azizan? Maka tanggal 16 Mei,  5 orang bomoh hebat dari Surabaya didatangkan untuk menjampi dan mensihirkan pejuang-pejuang Madrasah Salihiah termasuk penyewa di Madrasah yang mencari nafkah halal menyumbangkan ekonomi Islam dengan membuka Kedai insuran di Madrasah. Bomoh khurafat hasil tajaan Jahubar Sathik Mamak Padukang ini telahpun tiba di Alor Setar. Mereka kini berligar-ligar dihadapan Madrasah, mahu menanam benda yang bukan-bukan buat memuaskan hati bapak kafir AZIZAN, barua Sony Ho.

10. Biarlah, kita lihat selepas ini KUASA ALLAH kah yang paling hebat? KUASA AZIZAN kah yang paling utama atau kuasa BOMOH SYIRIKKAH yang lebih mulia????

Benarlah kata MB Trengganu.. PAS PARTI AJARAN SESAT..

Terima kasih pada semua unit-unit A(N)MAL PAS, terima kasih kepada penyokong dan pengundi tegar PAS, terima kasih PEMUDA PAS, Terima kasih MUSLIMAH PAS..

Terbuktilah anda semua bacul, dayus dan pengkhianat agama Allah..Kita jumpa untuk penghakiman di Mahsyar nanti.

MAAL SALAMAH.!!!!

::: Arkib Blog :::

Pedoman Hidup

Pelbagai Berita Hiburan & Pengetahuan

Portal Berita 'Gajah Depan Mata Tak Nampak'

::: Pro-Pakatan Harapan :::

Rujukan Produk & Makanan Halal

Lawatan Ke Blog Ini

Kunjungan Mencari Fakta dan Kebenaran, bermula 12 Disember 2013

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

"Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain".

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

"Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu?

Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut?" Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara".

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini."


Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

SUMPAH MELAYU

SUMPAH MELAYU

WASIAT RAJA-RAJA MELAYU

WASIAT RAJA-RAJA MELAYU