Wednesday, May 02, 2012

HOT: SUMPAHAN NIK AZIZ SANGGUP BERKAWAN DENGAN SYAITAN MAKAN DIRI APABILA HADI MARAHKAN USTAZ NASHA KERANA BELA LBGT BELAAN AMBIGA


Pembaca nilaikanlah dengan akal yang Allah kurniakan berdasarkan Al-Quran dan As-Sunnah beserta Al-Hadis. Buang baca dengan sentimen parti mana ada sokong. Inilah bukti yang Allah datangkan supaya kita ambil pengajaran jangan sesekali kita jadikan agama sebagai sebab untuk dapat dunia kuasa harta benda kerana buruk padahnya kerana agama Allah sangat suci dan tidak boleh sesekali guna agama untuk dapat habuan dunia.

Suatu ketika dulu negara digemparkan oleh fatwa Nik Aziz yang sanggup berkawan dengan syaitan asalkan dapat bantu tumbangkan kerajaan pemerintah Malaysia dengan alasan zalim. Apakah kezaliman lebih besar dari membiarkan manusia mensyirikkan Allah iaitu yang bukan islam tidak diajak kepada menerima syahadah dan yang islam tidak diajak mengamalkan islam yang benar tinggalan Muhammad saw. Nik Aziz hanya mengajar umat islam berparti dan taksub kepada parti dan berpuak2 dan mengkafirkan saudara islam yang tidak setuju dengan PAS dan Nik Aziz tidak mendakwahkan bukan islam spy mengucap 2 kalimah syahadah spt yang Rasulullah saw jalankan. Buktinya ahli PAS tidak diajar untuk jalankan kerja amar makruf nahi mungkar tinggalan Muhammad saw ini.

Kerana kebencian Nik Aziz kepada saudara islam dalam parti pemerintah yang tidak setuju dengannya sanggup dia kafirkan dan sanggup pula berkawan dengan DAP Harbi yang dengan lantang menentang negara islam. Lebih parah lagi Nik Aziz dan Hadi sanggup bersekongkol dengan seorang perempuan pendokong tegar murtad umat islam, LGBT, plurlisme iaitu Ambiga Harbi.

Bayangkan betapa Allah hina Nik Aziz dan Hadi sekarang.

Allah yang datangkan perkara ini untuk pada kita semua kenal siapa mereka sebenarnya dan sesungguhnya mereka ini tidak lebih daripada golongan yang Allah sebut dalam quran bahawa mereka adalah yang jual agama dan berupa agama tetapi gunakan untuk dapat habuan dunia. Sehinggakan teman rapat seperti Uztaz Nasha bercakap sama dengan Quran, Hadi enteng2kan....

Fikir dan nilai siapa mereka. 

Posted by SELAMATKAN MALAYSIA.


::: Arkib Blog :::

Pedoman Hidup

Pelbagai Berita Hiburan & Pengetahuan

Portal Berita 'Gajah Depan Mata Tak Nampak'

::: Pro-Pakatan Harapan :::

Rujukan Produk & Makanan Halal

Lawatan Ke Blog Ini

Kunjungan Mencari Fakta dan Kebenaran, bermula 12 Disember 2013

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

"Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain".

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

"Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu?

Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut?" Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara".

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini."


Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

SUMPAH MELAYU

SUMPAH MELAYU

WASIAT RAJA-RAJA MELAYU

WASIAT RAJA-RAJA MELAYU