Thursday, May 17, 2012

Nik Aziz Guna Talian Hayat Terakhir PAS Sebelum PRU?

PANAS. Harakah Terpaksa Tarik Balik 'Fatwa' Untuk Jaga 'Kemaluan' Nik Aziz!!!
Posted on 


 • Rabu, 16 Mei 2012
 • by 
 • MymassaVoice
 •  in
 • Baru-baru ini Sinar Harian keluarkan berita bahawa Nik Aziz membuka ruang muzakarah dengan UMNO.

  Nik Aziz sedia muzakarah dengan Umno
  HAPSAH ISMAIL
  16 Mei 2012
    Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat
  KOTA BHARU - Muryidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat berkata, Pas sentiasa  bersikap pintu terbuka untuk bermuzakarah dengan sesiapa sahaja termasuk Umno.

  Malah katanya, beliau bersetuju jika ia muzakarah dengan Umno dalam masa terdekat untuk menyelesaikan pelbagai isu, namun bergantung kepada parti berkenaan untuk merealisasikan hasrat tersebut.

  “Muzakarah adalah fitrah manusia untuk menyelesaikan sesuatu perkara dan saya sendiri mengamalkan sejak dulu lagi, saya bersetuju jika ia diadakan dengan (dengan Umno),” katanya kepada pemberita selepas mesyuarat Exco di Kota Darul Naim, hari ini.

  Mengulas mengenai Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13), Nik Aziz berkata, ia tidak perlu difikirkan, sebaliknya Pas sudah bersedia sebaik sahaja pembubaran parlimen diumumkan.
  http://www.sinarharian.com.my/politik/nik-aziz-sedia-muzakarah-dengan-umno-1.48499

  Untuk menulis artikel ini, MyMassa teringat bahawa Nik Aziz pernah keluarkan kenyataan bahawa muzakarah adalah tali hayat UMNO. Kenyataan ini pernah dikeluarkan oleh Harakahdaily. Jadi MyMassa cuba search dengan Google.


  Memang benar, artikel tersebut pernah Harakah keluarkan. Tapi bila di klik pada link tersebut, ini yang MyMassa dapat!!!


  Nampaknya Harakah terpaksa tarik balik artikel untuk jaga 'kemaluan' besar Nik Aziz.

  Kalau dulu Nik Aziz fitnah UMNO dengan mengatakan bahawa muzakarah hanya sebagai tali hayat baru UMNO, kini Nik Aziz sendiri yang meminta untuk bermuzakarah? Adakah kali ini muzakarah menjadi tali hayat PAS yang semakin nazak?

  Pembaca boleh nilai sendiri siapa sebenarnya Nik Aziz, ulama politik yang menggunakan agama sebagai modal sehinggakan isu perpaduan umat Islam pun dia boleh cakap sebagai tali hayat UMNO. Sekarang ni, dia sendiri terpaksa jilat balik ludah dia sendiri.

  *Sebab tu kalau ada pencacai pembangkang nak tuduh MyMassa kutuk Nik Aziz sebagai kutuk ulama, memang silap besar. Mana boleh ulama cakap dulu lain, sekarang lain. Yang beri kepentingan kepada diri sendiri dan parti, dia akan keluarkan 'fatwa'.

  ::: Arkib Blog :::

  Pedoman Hidup

  Pelbagai Berita Hiburan & Pengetahuan

  Portal Berita 'Gajah Depan Mata Tak Nampak'

  ::: Pro-Pakatan Harapan :::

  Rujukan Produk & Makanan Halal

  Lawatan Ke Blog Ini

  Kunjungan Mencari Fakta dan Kebenaran, bermula 12 Disember 2013

  KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

  Melayu dikhianati?

  Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

  "Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain".

  Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

  "Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

  Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu?

  Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut?" Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara".

  Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini."


  Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

  -Awang Selamat-

  SUMPAH MELAYU

  SUMPAH MELAYU

  WASIAT RAJA-RAJA MELAYU

  WASIAT RAJA-RAJA MELAYU