Thursday, May 17, 2012

Pengalaman Ustaz Kazim Berceramah di Negara Singapura

Sungai Rapat OnlineBerceramah hanya boleh sehingga jam 10.30 malam sahaja, jika ceramah masih juga berjalan semua lampu akan dimatikan. Itulah pengalaman Ustaz Kazim yang dijemput berceramah dinegara Singapura yang kononnya bagi cina DAP sebuah negara yang bebas dan demokrasi.

Ustaz Kazim berkata lagi tujuan beliau pergi berceramah adalah untuk mengutip derma bagi membina semula pagar Surau yang dirobohkan oleh kerajaan Singapura kerana pagar Surau terlebih hanya 4" masuk dalam rizab jalan.

Begitulah azabnya umat Islam di negara Singapura yang tidak pernah mendapat bantuan walau sesen pun. Mereka mencari dana sendiri untuk membina surau, itu pun di atas tanah persendirian.

Mereka pula dilarang menggunakan pembesar suara semasa azan. Jika nak azan juga tidak boleh sehingga 14 harakat cuma satu atau dua harakat sahaja.

Berceramah di sana kata ustaz Kazim akan dipantau oleh beberapa 'Special Branch' (SB). SB akan memastikan ceramah ustaz Kazim tidak lari daripada tajuk. Yang paling kerajaan Singapura pantang apabila menyebut nama Lim Kuan Yew. Jika Ustaz Kazim menyebut sahaja Lim Kuan Yew maka SB akan terus datang mematikan mikrofon, menutup lampu dan meminta Ustaz Kazim kemas barang dan terus balik ke Malaysia.

Mereka masih menggunakan undang-undang ISA yang lebih teruk daripada Malaysia tetapi kenapa pemimpin Cina DAP beriya-iya untuk memansuhkan ISA.

Ustaz Kazim berkata lagi pengalaman beliau berceramah disebuah Masjid empat tingkat yang dihadiri lebih 4 ribu jemaah apabila hendak memulakan ceramah permit belum sampai, undang-undang di Singapura jika tiada permit tidak seorang pun dibenarkan untuk berceramah walaupun dalam kawasan Masjid. Jika Ustaz Kazim berceramah juga Ustaz Kazim akan disenaraihitam dan tidak lagi boleh memasuki negara Singapura pada masa akan datang.

Negara Singapura inilah yang dijadikan model apabila pemimpin cina DAP memerintah. Pemimpin cina DAP kerap turun ke Singapura untuk membuat perjumpaan sulit dengan Lim Kuan Yew bagi membincangkan bagaimana cara untuk penubuhan negara berlandaskan pluralisme.

Ada juga ulamak politik Pas Nik Aziz mengagung-agungkan Lim Kuan Yew yang terang-terang menindas umat Islam di Negara Singapura.

Begitulah penipuan pemimpin cina DAP terhadap orang Melayu yang mereka katakan mudah diperkudakan untuk merosakkan negara Malaysia ini dan seterusnya pemimpin cina kafir ini akan mengambilalih tampuk pemerintahan di Malaysia, masa itu bari kita tahu langit tinggi ke rendah

::: Arkib Blog :::

Pedoman Hidup

Pelbagai Berita Hiburan & Pengetahuan

Portal Berita 'Gajah Depan Mata Tak Nampak'

::: Pro-Pakatan Harapan :::

Rujukan Produk & Makanan Halal

Lawatan Ke Blog Ini

Kunjungan Mencari Fakta dan Kebenaran, bermula 12 Disember 2013

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

"Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain".

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

"Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu?

Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut?" Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara".

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini."


Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

SUMPAH MELAYU

SUMPAH MELAYU

WASIAT RAJA-RAJA MELAYU

WASIAT RAJA-RAJA MELAYU