Sunday, May 27, 2012

Gagalnya Himpunan Dan Konvensyen Belia Selangor

SUNDAY, MAY 27, 2012


BeBUDAK 'DROP' IPT ini PUNCA keGAGALan Himpunan & Konvensyen Belia Selangor! KAH!KAH!KAH!

ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

- Kita sentiasa PERCAYA bahawa Timbalan PRESIDEN PAS dan Naib PRESIDEN PAS MP Pokok SENA bukanlah SPESIS manusia yang PANDAI mengGUNAkan OTAK, jauh sekali LAYAK nak diLABELkan sebagai ULAMA..

- Kita sentiasa PERCAYA bahawa DINASTI Lim dan DINASTI Singh di dalam DAP La'anatullah AKHIRnya akan memBAWA keCELAKAan kepada para 'AH BENG' peMAKAN BABI seperti mana terCATAT dalam SEJARAH di benua ASAL mereka!

- Kita sentiasa PERCAYA bahawa Penasihat PKR ANAK-berANAK patut cari PRODUSER dari Indonesia untuk buat satu SINETRON tetang KISAH KELUARGA mereka ala-ala siri DALLAS, atau DYNASTY pada era 80-an..

Apa yang kita ingin SEBUT di sini ialah betapa DUNGUnya mereka cuba untuk memperBODOHkan RAKYAT pada hari ini demi kePENTINGan POLITIK mereka.. Mereka TIDAK boleh menTADBIR sebuah NEGARA yang mana MAJORITI RAKYATnya berPENDIDIKan dan berILMU.. Apabila RAKYAT terasa mereka diperBODOHkan, memang BURUK padahnya.. TAKTIK memperBODOHkan RAKYAT demi kePENTINGan POLITIK hanyalah TAKTIK yang diAMALkan oleh ZIONIS Neo-CON di US sendiri.. REJIM Keluarga Bush telah memBUKTIkan PERKARA ini bila mengHERET NEGARAnya berPERANG tanpa ASAS yang KUKUH..

Dalam KONTEKS cuba mengalahkan UMNO/BN, seWAJARnya PR mencari IDEA yang lebih BERNAS dan biar NAMPAK CERDIK sikit.. CONTOHnya, semasa UMNO/BN mengANJURkan Hari BELIA NEGARA (HBN), tiba-tiba Kerajaan NEGERI Selangor pun nak CIPLAK dan TIRU IDEA yang sama.

MALANGnya, mereka ternyata GAGAL dan berTAMBAH BESAR 'KeMALUan' mereka kerana keGAGALan mereka untuk menyaingi HBN di Putrajaya diDEDAHkan oleh MEDIA di INTERNET! Bayangkan kalau 'EVENT' yang cuba menyaingi HBN pun hanya keLIHATan lebih banyak KERUSI dari ORANG? Buat RUGI bagi FULUS aje..

TAMBAH mengGELIkan HATI ialah apabila diTONJOLkan beBUDAK 'DROP' IPT sebagai 'TOKOH' di PENTAS utama Himpunan dan Konvensyen Belia Selangor 2012 (HKBS) anjuran Kerajaan NEGERI Selangor.. Aduhaii... Siapa MALAUN nih? Apa JASA dia pada PKR atau PAS atau DAP La'anatullah? Memang mengHABISkan FULUS aje!


Kita TENGOK GAMBAR itu BANYAK kali pun kita GELAK tak HENTI-HENTI.. Rasa KASIHAN pun ada.. Ini buat HIMPUNan untuk ORANG ke untuk kerusi PLASTIK kaler BIRU? Atau pun mungkin ada kawan 'INVISIBLE' Pok Nik 'ALAIHISSALAM' yang dok kat setiap kerusi tuh dan SENGAJA mengHALIMUNANkan DIRI untuk HKBS ini? Entahlah.. TENGOK dari SUDUT mana pun memang LAWAK! HE!HE!HE!

Terus-terang KATAlah, PUNCA utama keGAGALan HKBS anjuran Kerajaan NEGERI Selangor ini diSEBABkan mereka menJEMPUT beBUDAK 'DROP' IPT tuh sebagai 'TETAMU istimewa'! Jelas sekali pengANJUR HKBS ini begitu DUNGU atau memang NIAT dia untuk KEBAS FULUS bagi HKBS ini dengan memperGUNAkan beBUDAK 'DROP' itu yang sememangnya BODOH? Kesian MB GAGAP! KAH!KAH!KAH!


Seperti yang kita SEBUT di awal tadi, kalau berSUNGGUH nak REBUT kuasa POLITIK pun janganlah cuba memperBODOHkan RAKYAT.. SEJARAH dah memBUKTIkan NEGARA ini TIDAK akan sesekali diPERINTAH oleh PEMIMPIN yang BODOH lagi nak perBODOHkan RAKYAT.. UMNO/BN sendiri pernah mengALAMInya apabila memBIARkan 'Menantu BABAH' PM ke-4 dan RAKAN-RAKAN 'Level 4 BOYS'nya cuba masuk CAMPUR urusan penTABDIRan NEGARA.. Sedangkan yang LULUSan Oxford + Cambridge pun diTOLAK bila RAKYAT tahu mereka cuba diperBODOHkan, takkanlah beBUDAK 'DROP' ini PERASAN mereka lagi HEBAT? Belajar TESL pun HANCUS, ada HATI nak PERASAN diri tuh HEBAT? HE!HE!HE!

::: Arkib Blog :::

Pedoman Hidup

Pelbagai Berita Hiburan & Pengetahuan

Portal Berita 'Gajah Depan Mata Tak Nampak'

::: Pro-Pakatan Harapan :::

Rujukan Produk & Makanan Halal

Lawatan Ke Blog Ini

Kunjungan Mencari Fakta dan Kebenaran, bermula 12 Disember 2013

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

"Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain".

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

"Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu?

Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut?" Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara".

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini."


Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

SUMPAH MELAYU

SUMPAH MELAYU

WASIAT RAJA-RAJA MELAYU

WASIAT RAJA-RAJA MELAYU