Saturday, May 05, 2012

Eksklusif BERSHIT 3.0 - Gambar & Kisah Sebenar Kejadian Kereta Polis DiserangSejak dari awal lagi kenderaan Polis telah dilontarkan
pelbagai objek oleh kumpulan BERSHIT pakatan Rakyat.


Sepanjang jalan kenderaan tersebut menjadi mangsa
kerakusan diliwat gerombolan BERSHIT

Dapat kita lihat Kun Polis berterbangan disetiap sisi
kenderaan Polis tersebut.


Dari depan juga pelbagai objek dilemparkan
anak anak Syaitan Anwar Ibrahim


Kenderaan tersebut terpaksa membelok
akibat hadangan didepannya.


Hentam lagi dan kita dapat lihat puak BERSHIT
berlari lari mengejar kenderaan tersebut untuk terus
Meliwat selagi mampu.Terus dihentam puak BERSHIT


Memang sadis bila kereta Polis
Diliwat pemberontak BERSHIT


ANggota Polis yang berada didalam kenderaan seakan tidak
bermaya dan boleh Gomo nyatakan beliau pasti TRAUMA
dengan insiden tersebut.


Lagi Hantam, nampaknya masih belum puas mereka
puak BERSHIT ini.


"Puas Hati aku dapat pukul Kereta Polis"
Pukul Kereta Polis? hahaha


Terus diasak dan Polis yang memandu kenderaan tersebut
turut dipukul.


"Iyahhhhh hantam Polis"


Depan, Kiri, Kanan, Belakang, Atas semua depa hentam
memang geng penjubor le bebudak Syaitan BERSHIT ni.


Jahanam kenderaan tersebut dan pemandunya seorang anggota
Polis juga turut mendapat cedera parah.

Dua orang lelaki diatas sebenarnya telah menyelamatkan anggota Polis
tersebut dari terus dipukul oleh puak pemberontak BERSHIT.

Kronologi kejadian tersebut dari saksi ditempat kejadian:

TRAGEDI KERETA POLIS TERBABAS DI KOMPLEK SOGO 28.4.2012

Bismillahhirahmanirrahim

Dengan nama Allah, setelah melihat beberapa fakta yang dipusing oleh pihak penyokong BERSIH, saya terpanggil hendak menceritakan apa yang benar-benar terjadi ketika tragedi KERETA POLIS TERBABAS. Saya berada ditempat kejadian dan benar-benar melihat tragedi tersebut.

1) Ianya bermula apabila sebuah kereta Polis jenis Honda CRV melalui kawasan para demonstran berkumpul di hadapan Komplek Pertama, saya anggarkan dalam 1000 orang. Kereta Polis jenis CRV Berjaya melepasi halangan walaupun dipukul bertalu-talu oleh para demonstran.

2) Selang beberapa minit, sebuah kereta Polis jenis Proton Waja melalui kawasan yang sama. Kereta tersebut tutut dipukul bertalu-talu sehingga ada yang boleh memanjat bumbung kereta tersebut. (Ini membuktikan kereta tersebut bergerak perlahan dan tidak berniat hendak melanggar para demonstran). 

3) Setelah melepasi halangan dihadapan Kompek Pertama, kereta tersebut memasuki kawasan demonstran yang berkumpul dihadapan Komplek SOGO, disini jumlah demonstran yang memukul kereta tersebut tidak seramai dihadapan Komplek Pertama.

4) Semasa cuba melepasi halangan dihadapan Komplek SOGO cermin dibahagian pemandu sudahpun pecah (dipercayai ketika dipukul dihadapan Komplek Pertama). Disini terdapat bebrapa demonstran yang membaling sesuatu hingga kenderaan yang dipandu anggota tidak dapat dikawal dan menyebabkan punca terbabas.

5) Semasa hilang kawalan, kenderaan tersebut melanggar beberapa orang yang berada dikawasan komplek SOGO. Namun dari apa yang saya lihat pelanggaran hanyalah pada kadar minima dimana ramai yang sempat mengelak dari dilanggar sebelum terbabas ke dinding Secret Recipe, Komplek SOGO.

6) Setelah kenderaan tersebut terbabas, ada seorang orang awam (KAMERAMAN ALHIJRAH) cuba menyelamatkan anggota polis namun dihalang dan dipukul hanya kerana hendak menyelamatkan anggota polis tersebut.

7) Ketika orang awam dipukul (KAMERAMAN ALHIJRAH, anggota tersebut turut tidak terlepas dari dipukul oleh beberapa orang ketika longlai didalam kenderaan. Anggota polis tersebut dipukul dengan menggunakan kon keselamatan yang berada ditempat kejadian.

8) Setelah dipukul ada dua orang demonstran yang masih punyai nilai kemanusiaan dengan menghalang demonstran lain memukul anggota tersebut. Anggota terbabit dibawa ke kereta ambulan yang tiba ditempat kejadian. Turut sama dibawa ambulan orang awam yang dipukul.

9) Setelah anggota tersebut diselamatkan para demonstran lain bertindak liar dengan menterbalikkan kereta tersebut yang ketika itu sememangnya tiada orang dibawahnya. (kalau hendak menyelamatkan nyawa kenapa ambil kesempatan memukul anggota didalam kenderaan).Setelah berjaya terbalikkan kereta para demonstran menjerit kepuasan seolah-olah sebuah kemenangan pada mereka.

Sumber KL POS

Dari blog Papa Gomo, 4 Mei 2012.


::: Arkib Blog :::

Pedoman Hidup

Pelbagai Berita Hiburan & Pengetahuan

Portal Berita 'Gajah Depan Mata Tak Nampak'

::: Pro-Pakatan Harapan :::

Rujukan Produk & Makanan Halal

Lawatan Ke Blog Ini

Kunjungan Mencari Fakta dan Kebenaran, bermula 12 Disember 2013

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

"Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain".

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

"Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu?

Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut?" Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara".

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini."


Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

SUMPAH MELAYU

SUMPAH MELAYU

WASIAT RAJA-RAJA MELAYU

WASIAT RAJA-RAJA MELAYU